Det skal du vide om sundhed og helse

Sundhed og helse kan være rigtig mange ting og have mange betydninger, dels for den individuelle og dels for menneskets sundhed som sådan. Mange opfatter sundhed og helse forskelligt og får nogle indebærer det at leve vegansk, for andre vegetarisk og for nogle indebærer det mindre indgribende tiltag, men bare at motionere og spise sin daglige frugt og grønt. Der er dog stadig forskning der viser, at visse vitaminer, antioxidanter og kosttilskud, der er bedre for menneskekroppen end andre. Vedvarende motion og kropbehandliger – herunder massage – biddrager ligeledes til menneskets sundhed og velvære. Herunder finder du nogle gode råd, som du kan følge. For yderligere læs her Massage Bramming

Sørg for at få D-vitamin 

D-vitamin er enormt vigtigt, for at kroppen kan optage kalk og bygge et stærkt og solidt immunforsvar. D-vitamin er ligeledes rigtig vigtig for vores krop og muskler, og en mangel på D-vitamin øger faktisk risikoen for knogleskørhed.  D-vitamin får vi ofte igennem solens stråler, igennem solens ultraviolette stråler (kaldet UVB). I sommermånederne, herunder fra maj til september – er der tilstrækkelig med UVB i solens stråler, men det er der ikke i årets resterende måneder. Du skal i stedet forsøge at få D-vitamin igennem din kost i disse måneder og som i større mængder findes i fede fisk såsom laks, sild og makrel. Det findes også i noget kød, ost, æg og mælk, men stort set ikke i plantebaseret kost. Om finteren er det derfor rigtig vigtigt, at vi indtager mad der indeholder D-vitamin. 

Spis generelt fiberrig kost 

Kostfibre er enormt gode for vores fordøjelse og forlænger mæthedsfølelsen. Derfor anbefales det, at vi får mellem 25 og 35 gram kostfibre om dagen, hvilket vi kan få fra eksempelvis fuldkornsprodukter (rugbrød, havregryn og fuldkornspasta), grove grøntsager, bønner og fra frugt. Du kan alternativt også få kostfibre via chiafrø eller andre kerner. 

Få regelmæssig massage 

Massage er også rigtig godt for din krop og dit velvære, idet der under en massage forgår forskellige fysiologiske processer. Under en massage æltes og løsnes musklerne, hvilket er med til at øge blodcirkulationen omkring dine muskelfibre. Massage hjælper ligeledes til en forbedret lymfecirkulation, der forårsages af den forbedrede blodcirkulation. Den øgede blodcirkulation medfører nemlig, at flere affaldsstoffer kommer ud i blodbanerne, hvilket sætter gang i dit lymfesystem, der har til opgave af filtrerer og rense dit blod. Under massage øges ligeledes din udskillelse af forskellige hormoner, herunder oxytocin, serotonin og dopamin, som er hhv. kærlighedshormon og lykke-hormoner. Det har derfor ikke kun mange positive bivirkninger for din krop, men også for dit sind og velvære, at få regelmæssig massage. For mere om massage, læs gerne her 

 

Indlæg oprettet 17

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen