Bliv sundere med få ændringer i dine vaner

Hvis du har et ønske om at leve mere sundt, er det en god ide at lægge stille og roligt ud og ikke starte med at ændre alle dine vaner på en gang. Gør du det er der stor sandsynlighed for, at du indenfor et par uger er tilbage ved udgangspunktet. Vaner kan være svære at ændre især til nogle sundere.

Derfor er det en god ide at lægge stille og roligt ud og tænke langsigtigt. Find ud af hvilke vaner du gerne vil ændre og tag de nemmeste først. Hvis du gerne vil spise sundere, er der meget du nemt kan ændre uden at det føles som om at du har ændret drastisk på din vaner. 

Tænk kvalitet frem for kvantitet

Når du handler ind, så drop de store poser eller 2 liters sodavand og køb i stedet en mindre pose men af en bedre kvalitet. Det er ok at spise eller drikke usundt en gang i mellem men i stedet for at spise dig igennem flere hundrede gram så har du kun fået 50. Det samme gør sig gældende med mad.

I stedet for at købe en stor bøf eller 4 kyllinger for 100 kr. som ikke smager af alverden og hvor man ender med at overspise, så køb en bøf af en god kvalitet, men af en mindre størrelse. Nyd bøffen stille og roligt, men når du er færdig har du ikke spist dig igennem 500 g kedelig masseproduceret malkeko, men i stedet 100-150g velsmagende kød. Du har stadig fået en bøf, bare mindre og af bedre kvalitet. 

Det er en af mine personlige kæpheste, at en af årsagerne til at vi vejer mere er, at vores mad ikke rigtig smager af noget, så vi spiser mere for at få vores trang til at stimulere vores smagsløg dækket. Hvis vi istedet spiser bedre men mindre, spiser man sundere og får trangen dækket langt hurtigere.

Spring over hvor du kan

Et andet godt sted hvor man hurtigt og nemt kan få mere sundt på menuen er at købe de lette løsninger i supermarket. En salat som er købt færdiglavet er stadig lige så sund, som hvis du selv har lavet den.

Du kan læse mere om Danske spil her.

Indlæg oprettet 17

3 tanker om “Bliv sundere med få ændringer i dine vaner

 1. Fitnessexperten.dk Hawdy,
  Jeg undrer mig lidt over titlen ‘Bliv sundere med få ændringer i dine vaner’, men ellers god læsning!
  Mvh., Theo

 2. Fitnessexperten.dk Heey,
  Jeg har nogle emner jeg godt gad at læse om hos jer. Er det muligt at komme med anbefalinger til jeres næste artikler? 😛
  Pft.

 3. Hullehøj, Fitnessexperten.dk Hvor ofte udgiver i nyheder?
  De kærligste hilsner, Villum G.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen